Header Bar
LOVE FOR NATURE
Category :: Χωρίς χημικά
Wednesday, 7 December 2016
SLES / SLSΟι ονομασίες (INCI - International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) των συγκεκριμένων συστατικών, οι οποίες πρέπει να αναγράφονται στην ετικέτα των προϊόντων που τα περιέχουν είναι:SLES = Sodium Laureth SulfateSLS = Sodium Lauryl SulfateΠρόκειται για ευρέως χρησιμοποιούμενα επιφανειοδραστικά, δηλαδή παράγοντες αφρισμού με καθαριστικές ιδιότητες.Έχουν ενοχοποιηθεί ότι προκαλούν ξηρότητα και ερεθισμό του δέρματος και των ματιών.PARABENSΠρόκειται για συντηρητικά τα οποία έχουν ενοχοποιηθεί ότι μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς του δέρματος αλλά και εξ’ επαφής δερματίτιδα, και αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα και τα μάτια. Επίσης έχουν ενοχοποιηθεί ότι επηρεάζουν τα επίπεδα οιστρογόνων στους ανθρώπους και μπορούν να δημιουργήσουν καρκίνο του μαστού στις γυναίκες.MINERAL OILΕίναι παράγωγο του πετρελαίου και έχει ενοχοποιηθεί ότι καλύπτει το δέρμα με ένα λεπτό στρώμα, εμποδίζοντας την ικανότητά του να αναπνέει, να αποβάλλει τις τοξικές ουσίες, να ενυδατώνεται και να δημιουργεί νέα υγιή κύτταρα. Φράζει τους πόρους και δημιουργεί πρόωρη γήρανση του δέρματος. Συχνές αντιδράσεις είναι μαύρα στίγματα, αφυδάτωση, πανάδες, δυσκολία στην αναπνοή.ALCOHOLΤο οινόπνευμα έχει ενοχοποιηθεί ότι καταστρέφει τις ουσίες που διατηρούν την επιδερμίδα προστατευμένη από τις ελεύθερες ρίζες και υγιή από φλεγμονές, ότι ερεθίζει και ξηραίνει την επιδερμίδα. Υποστηρίζεται ότι η συνεχής έκθεση της επιδερμίδας σε καλλυντικά προϊόντα με βάση το αλκοόλ «διαβρώνει» τον προστατευτικό φραγμό της, αλλοιώνει το pH της και πυροδοτεί τον σχηματισμό ελευθέρων ριζών, μια από τις αιτίες πρόωρης γήρανσης. SILICONESΗ σιλικόνη είναι συνθετικό παράγωγο του παραφινέλαιου, καουτσούκ και δεν είναι βιοδιασπώμενη. Έχει ενοχοποιηθεί ότι κολλάει πάνω στο δέρμα και τα μαλλιά και δεν φεύγει με το πλύσιμο αλλά αφήνει ένα μόνιμο κατάλοιπο το οποίο φράσσει τους πόρους. Με την επαναλαμβανόμενη χρήση αυτό το κατάλοιπο συσσωρεύεται και δεν αφήνει το δέρμα και την τρίχα να αναπνεύσουν. Η μακροχρόνια χρήση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα όπως η ψαλίδα, αδυναμία στην τρίχα κλπ.PROPYLENE GLYCOLΣτα καλλυντικά χρησιμοποιείται για να διατηρεί την υγρασία. Έχει ενοχοποιηθεί ότι μπορεί να ερεθίσει το δέρμα ακόμη και όταν είναι σε μικρή ποσότητα και να δημιουργήσει δερματίτιδες και εξανθήματα και επίσης να αφυδατώσει και να ξεφλουδίσει το δέρμα.VASELINEΕίναι παράγωγο του πετρελαίου. Η βαζελίνη αφαιρεί τα φυσικά λάδια της επιδερμίδας και αφήνει ένα λεπτό φιλμ από πάνω της που εμποδίζει την ικανότητα του δέρματος να απορροφά νερό και να διώχνει τις τοξίνες. Δεν αφήνει το δέρμα να αναπνεύσει, φράζει τους πόρους και δημιουργεί πρόωρη γήρανση.
1
2
Εγγραφείτε στο Newsletter
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε
τα νέα μας στο email σας!

Ακολουθήστε μας
Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας στα social networks, για να παρακολουθείτε τα νέα μας!